گلواژه در گلزار شهیدان
12. امام صادق(ع):
اِنَّ فاطِمةَ(ع) کانَتْ تَأتی قبُورَ الشهداءِ فی کُلِّ غَداةِ سَبْتٍ فَتَأْتی قَبْرَ حَمْزَةَ و تَتَرَحَّمُ عَلَیْهِ وَ تَسْتَغْفِرُ له(14)
فاطمه(ع) هر صبح شنبه، به زیارت قبور شهدا [در احد] مىآمد و کنار قبر حمزه قرار مىگرفت و براى او طلب رحمت و مغفرت مىنمود.
نکته قابل توجه اینکه، حضرت(س) ضمن اینکه اداى احترام به شهدا و حضور در کنار قبرشان و یادآورى جانفشانى آنان را هیچ گاه فراموش نمىکند و در کنار قبر حمزه سیدالشهدا به دعا مىنشیند، ولى در عین حال، زمان مناسبى را انتخاب مىکند که مىتوان آن را جزء خلوتترین روزهاى هفته دانست چرا که در روزهایى چون پنجشنبه یا جمعه، دیگران نیز در کنار قبور شهدا حضور مىیابند. ناگفته پیداست این درسى براى همه بانوان پیرو او است که در عین ایفاى وظایف اجتماعى، در حفظ شؤون اسلامى تلاش کنند.
13. پیامبر اکرم(ص):
أَوَّلُ شَخْصٍ یَدْخُلُ الْجَنَّةَ فاطِمَةُ(س)؛(15)
نخستین فردى که داخل بهشت مىشود فاطمه(س) است.
سر فرود آرید که «او» مىگذرد
14. عایشه از پیامبر اکرم(ص) روایت مىکند:
اِذا کانَ یَوم القیامةِ نادى منادٍ یا مَعْشَرَ الخلائقِ! طَأْطِؤوا رُؤُوسَکُمْ حَتّى تَجُوزَ فاطمةُ بنتُمحمدٍ(ص)؛(16)در هنگامه قیامت، منادىاى، ندا مىدهد: اى انبوه مردمان! سرهایتان را به زیر اندازید تا فاطمه دختر محمد(ص) بگذرد.
همین موضوع را در روایت بعدى، به گونهاى مشروحتر مىخوانیم:
15. پیامبر اکرم(ص):
اِذا کان یومُ القیامةِ نادى منادٍ مِنْ بَطْنانِ الْعَرْشِ: یا اَهْلَ الْجَمْعِ! نَکِّسُوا رُؤُوْسَکُمْ وَ غُضُّوا أبْصارَکُمْ حتى تَمُرَّ فاطمةُ بنتُمحمدٍ(ص) عَلَى الصِّراطِ. فَتَمُرُّ مَعَ سَبْعِینَ اَلْفِ جاریةٍ مِنَ الْحُورِ الْعِینِ کَمَرِّ الْبَرْقِ؛(17)
به هنگامه قیامت، منادىاى از میان عرش صدا مىزند که اى اجتماعکنندگان! سرهایتان را به زیر اندازید و چشمانتان را ببندید تا فاطمه دختر محمد(ص) از صراط عبور کند.
آنگاه حضرت(س) به همراه هفتاد هزار کنیز از حوریان بهشتى، به سرعت برق مىگذرد.
فرداى محشر نیز به حرمت عبور صدیقه کبرا(ع) سرهاى خلایق به زیر مىافتد و پلکها بر هم؛ ولى چگونه بود که جمعى حرمت او را پاس نداشتند و به جاى تعزیت و تسلیت سوگ پدر، بر سینه و پهلویش نشانههایى از در سوخته خانهاش را نقش بستند! «تبّت یدا ابىلهب و تبّ!»